Protuprovala i protuprovalni alarmni sustavi

Svima nama je želja osigurati teško stečenu imovinu i povećati sigurnost. Za ostvarenje tog cilja potrebna je odgovarajuća zaštita koju ostvarujemo ugradnjom protuprovalnog sustava. Vrlo je važno provalu detektirati u najranijoj fazi – pri pokušaju obijanja vrata ili prozora ili razbijanja stakla. Za to koristimo magnetske kontakte i detektore loma stakla. Infracrvenim i mikrovalnim senzorima štitimo prostor unutar objekta ili u njegovoj blizini, jer oni detektiraju prisutnost topline kojim zrači ljudsko tijelo. Svi detektori koriste napredne digitalne obrade signala, čime se postiže stabilnost i pouzdanost u radu, te maksimalno sprječava pojavu “lažnih alarma”, a moguće ih je spajati žičano ili bežično.

Centralni uređaj na koji su povezani svi drugi elementi sigurnosnog sustava je alarmna centrala koja mikroprocesorski obrađuje sve pristigle informacije, upravlja radom sustava na objektu i šalje informacije o njegovom stanju na ranije programirane adrese, (Vaš telefon ili u dojavni centar). Sustavom upravljate koristeći do 16 LCD tipkovnica s porukama na hrvatskom jeziku ili daljinskim upravljačem.

Provalnici djeluju linijom manjeg otpora – vanjska sirena vrlo će ih vjerojatno udaljiti od Vašeg doma. Ako do provale ipak dođe, uključuje se snažna sirena i svjetlosna signalizacija. Eventualni pokušaj njenog onesposobljavanja neće uspjeti ako ugradite sirenu s vlastitim napajanjem, koja kod pokušaja rezanja kabela kojim je povezana centralom, odmah počinje svirati. Bljeskalica će pomoći da se u mraku lakše i brže utvrdi na kojem je objektu sustav u alarmu.

Digital Security Control – DSC, je internacionalna tvrtka koja proizvodi uređaje namijenjene upravo za te svrhe, te je stekao renome vodećeg proizvođača protuprovalnih sustava. Velik broj instaliranih sustava i zadovoljstvo kupaca osnovni je pokazatelj da će DSC i dalje zadržati poziciju najtraženijeg proizvođača sigurnosnih uređaja.Njihov veliki iskorak prema mrežnoj tehnologiji je dodatni motiv za izbor DSC-a za svog nevidljivog zaštitnika.

U novije vrijeme a zbog potrebe da se izbjegnu ponekad nemoguće izvođenje instalacija popularni su hibridni ili u potpunosti bežični sustavi koji su u principu začetnik kućne automatizacije.Tako smo u ponudu pored bežičnog DSC-a uveli i AJAX alarmne sustave

Pošaljite nam upit

© Copyright Kam-Bell | Design by web-pulse.eu