Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Pošaljite nam upit

Sustav kontrole pristupa omogućuje najučinkovitiju zaštitu neovlaštenog pristupa informacijama, robi i prostorima. Kontrola pristupa je primjenjiva na gotovo svim lokacijama bez obzira da li se radi o otvorenim  ili zatvorenim prostorima. Sustavi kontrole ulaza sa evidencijom ulaska se najčešće koriste u poslovnim objektima za sprečavanje neovlaštenih ulazaka/izlazaka i evidenciju radnog vremena.

Integracijom sustava za kontrolu pristupa i kontrolu radnog vremena, ta se analiza može koristiti i za izračun plaća djelatnika. Zbog toga, ti su sustavi postali jedan od najvažnijih elemenata sustava za kontrolu i zaštitu osoba i imovine. Sastavni su dio sveobuhvatnog koncepta tehničke zaštite no veoma se često pojavljuju i kao samostalni koncept.

Pošaljite nam upit

Za identifikaciju se najčešće koriste beskontaktni čitači no kod prostorija i objekata visokog stupnja rizika, i tipkovnice za ulaz u kombinaciji sa biometrijskim čitačima (skeniranje rožnice oka, otisak prsta,…) . Prednost ovih sustava je posebice u tome da za identifikaciju nije potrebna šifra ili kartica odnosno putovnica ili osobna iskaznica koja može biti ukradena, falsificirana, izgubljena ili zaboravljena.

Također, kontrola i autorizacija pristupa može se primjenjivati i na vozilima koja imaju ugrađen poseban predajnik na određenim mjestima i približavanjem čitaču ugrađenom u kolnik može se otvarati rampa, garažna vrata, vrata skladišta, rampa parkirnog prostora. Osim očitih namjena sustava vrlo precizno možemo ograničiti pristupe pojedinim osobama tako da osoba koja je npr. čistač ne može ući u ured direktora dok njega nema dok direktor može ući u sve prostore na objektu.

Programiranje korisnika preko mrežnog sučelja smanjuje troškove održavanja sustava.

Pošaljite nam upit

© Copyright Kam-Bell | Design by web-pulse.eu