Recenzija Hikvision Ezviz C1C kamere

Kao podružnica Hikvisiona, jednog od najvećih imena CCTV-a, Ezviz je zapravo jedna od manjih sigurnosna kamera koju bismo preporučili. Novo na našem tržištu u Hrvatskoj, Ezviz nudi jednostavan put u često mutni svijet kućnog nadzora Ezviz C1C Vam omogućuje 24-satno vizualno pokrivanje vašeg posjeda u jednoj umanjenoj IP kameri. Možete dodati još ovakovih kamera, naravno, ali nema obveze, a uz odabir pohrane video zapisa u oblaku pretplatom ili besplatnim lokalnim izbacivanjem podataka na microSD karticu, to je i jeftina opcija.

Dizajnirajte i izradite

Sa samo 5 cm širine, ova minijaturna IP kamera vrlo je diskretna i jednostavna za smještaj. Prodaje se po cijeni od par stotina kuna, a dolazi u bijeloj boji tako da će se stopiti sa okolinom. Možete čak i isključiti LED svjetlo ako stvarno ne želite da se ono detektira.

Uređaj je izrađen od plastike, ali metalni stalak čini se krutim i dobro konstruiranim u okretnoj kugličnoj i nasadnoj spojnici. Baza je magnetska za još lakšu instalaciju ako imate na umu metalnu površinu, dok isporučeni USB kabel od 3 m koji pruža snagu nudi širok raspon.

Međutim, nema Ethernet priključka, pa fotoaparat mora biti smješten unutar vaše Wi-Fi mreže.

List specifikacija

Evo punih specifikacija Hikvision Ezviz C1C kamere:

Tip: IP kamera

Mjesto: U zatvorenom

Montaža: Uključen zidni / stropni nosač

Povezivost: Wi-Fi

Rješenje: 1080p

Noćni vid: IR LED

Senzor pokreta: Da

Audio: Dvosmjerni zvuk

Baterija: Ne

Lokalna pohrana video zapisa: microSD kartica

Podrška aplikacije: Android / iOS

Pretplata: Od besplatnog do 9,99 £ mjesečno

Veličina / težina: 52 x 85 x 29 mm (Š x V x D); 86g

Značajke

Za tako malu kameru, C1C sadrži puno značajki i neke impresivne specifikacije. Rezolucija je 1080p, osim ako je ne želite srušiti na 720p i sačuvati propusnost vaše Wi-Fi mreže. S vidnim poljem od 110 stupnjeva moguće je vidjeti gotovo sve dane prostorije. Sadrži mikrofon i zvučnik za dvosmjerni zvuk, zvuk alarma kada se senzor pokreta aktivira i IC noćni vid.

Korisnička popratna aplikacija, besplatno preuzimanje za iOS i Android uređaje, dodaje daljnju funkcionalnost. Osim što nudi čarobnjaka za postavljanje koji spaja kameru s vašom bežičnom mrežom, omogućuje vam i odabir osjetljivosti pokreta, razine glasnoće, kvalitete slike i učestalosti ili doba dana u koje želite primati push obavijesti.

 

 

Instalacija i uporaba

Instalaciju olakšavaju kompaktna veličina fotoaparata, dugotrajni isporučeni USB kabel i opcionalna magnetska ploča ili osnovna ploča za pričvršćivanje vijcima.

Dolazak na mrežu Ezviz C1C putem interneta bio je još brži zahvaljujući korisnoj popratnoj aplikaciji koja koristi QR kôd za brže spajanje telefona s kamerom. To je jednostavan slučaj slijeđenja detaljnih uputa i naša se kamera prijavila prvi put kad smo pokušali.

Jednom spojena, aplikacija Ezviz prikazuje vam sliku posljednjeg snimljenog zapisa i nudi prilično intuitivan pristup svim opcijama postavljanja i bitovima i bobovima za upravljanje računom.

Izvođenje

Kvaliteta video zapisa s ove kamere vrlo je detaljna u punom svjetlu i zasigurno dovoljno dobra za čuvanje. Uprkos tome, boje izgledaju nedosljedno, a IR senzor nastoji učiniti da razine svjetlosti iritantno fluktuiraju pri slabom osvjetljenju. Slično tome, kvaliteta zvuka prilično je grozna, ali čini svoj posao i iznenađujuće je uopće pronaći dvosmjerni zvuk po ovoj cijeni. Alarm je užasno probadajući, iako je to vjerojatno dobro. Osjetnik pokreta je posebno osjetljiv, ali može se podesiti u izborniku, tako da ne morate primati poruku svaki put kad muha prozuje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply